utorok 10. januára 2012

Čistiaca rada Clinique

Dnes by som Vám chcela dať do pozornosti čistiacu radu Clinique 3-step (3 kroky), ktorú už používam asi rok v kuse a neviem si ju vynachváliť.



Značka Clinique sa vyznačuje výbornými výrobkami vhodnými aj pre alergikov a väčšina výrobkov je 100% neparfumovaných.
K týmto produktom som prišla viac menej náhodou, keď som si kúpila cestovné balenie v parfumérii a ostala som doslova v úžase. Vybrala som si Typ 2 (zo 4 možných) pre suchú až zmiešanú pleť. Každý krok je špeciálne určený pre iný typ pleti.



Rada obsahuje čistiace mydlo na vyčistenie pleti (tuhé alebo tekuté), čistiacu vodu Clarifying Lotion na exfoliáciu a krémik Dramatically Different Moisturiing Lotion (v doslovnom preklade dramaticky odlišné zvlhčujúce mliečko). A tento krémik je z celej rady taká čerešnička na torte! Zanecháva pleť na tvári hydratovanú a jemnú. Skrátka úžasný pocit. Ešte som nemala krém na tvár, ktorý by zanechal až taký úžasný pocit.
Dobre, ale vráťme sa k popisu :)

spomínané úžasné mliečko

V oficiálnej brožúrke píšu, že:
- od prvého dňa je pleť sviežejšia, jemnejšia, pretože systém 3 kroky odstáni odumreté kožné bunky a zaistí vyváženu hydratáciu pleti.

- po prvom týždni získa vaša pleť rozjasnenejšií a čistejší vzhľad. Na dotyk je jemná a sametovo hebká. Suchá pleť sa cíti príjemnejšie a mastná sa už toľko neleskne.

- po dvoch týždňoch ste svedkom preslávenej rozjasnenosti Clinique. Makeup vyzerá lepšie i ošetrenie je účinnejšie. U suchého typu pleti sa vyhladzuje vzhľad jemných liniek. U mastného typu môžete zaznamenať sviežu a matnejšiu, nelesknúcu sa pleť po celý deň.

Na výber sú teda 4 typy ako som spomínala a to:
1. veľmi suchá pleť
2. suchá až zmiešaná pleť
3. zmiešaná až mastná pleť
4. mastná pleť

Osobný názor:
môžem len odporučiť, moja pleť je čistejšia a hydratovaná. Dokonca som sa pravidelným čistením v lete zbavila aj tzv. "krupičky" v dekolte, čo som veľmi rada.
Môj postup čistenia je, že najprv si tvár klasicky odlíčim (odličovač očí, mliečko, tonikum) a potom prejdem 3 krokmi čistenia.
Upozorňujem však na to, že lotion je dosť alkoholové, čo ma zo začiatku prekvapilo, nakoľko ja som si kupovala všetko bez alkoholu, avšak aj z odlíčenej tváre ešte stiahne plno "špiny" a samozrejme zbaví pleť odumretých buniek. Treba sa samozrejme vyhnúť očiam a blízkemu okoliu a rovnako v prípade ranky, nakoľko to môže dosť štípať.

A čo vy? Máte skúsenosti s touto radou? Ste spokojné či nie?

Pekný deň vám prajem :)

1 komentár:

  1. Ahoj,
    rozmýšľam o kúpe tejto sady. Konkrétne sa neviem rozhodnúť medzi typom 3 alebo 4. Mám mastnú pleť ale neviem, či by typ č. 4, ktorý je čisto len na mastnú pleť priveľmi nevysušoval. Nevieš mi poradiť?
    Tiež sa chcem opýtať, či sa s touto sadou môžem aj odličovať...Alebo najskôr sa mám odlíčiť inými prípravkami a až potom použiť tieto 3 kroky?
    A posledná otázka? Dajú sa niekde zohnať vzorky? A kde túto kozmetiku kúpim? Zrejme iba vo Fannku...???

    OdpovedaťOdstrániť